donderdag 1 april 2010

16 maart - 3 april

16 maart - 23 maart: van ooggetuige tot kroongetuige
Baron Picon, het eerste van de vier originele reizende schilderijen was thuis op, voor dit project, historische momenten: hij zag zowel Uncle Espresso richting David Lynch vertrekken, als Phileas 365 een wereldreis starten. Dit is toch iets dat ik moet onthouden, zie je hem denken. Want dit staat niet in m'n boekske. Neen, nogal een geluk dat ze die blog hebben.

Er staan nog schilderijen klaar om te vertrekken, maar de timing moet juist zijn, de bestemmingen moeten kloppen. Het is denken, dagdromen en twijfelen en dan is er die flits waarbij je weet dat alles juist zit: David Lynch, een wereldreis. Maar ook de originele schilderijen doen wat ze moeten doen, zonder dat ik het in de hand heb. En zo klopt het ook dat Baron Picon kroongetuige van Kunst op Reis geworden is. Wat hem, volgens wikipedia, ook meteen verdacht maakt..

24 maart - 3 april: ongeduldig - opnieuw D-Day, opnieuw aftellen tot het uur Nul
Die laatste week vliegt zoals gewoonlijk voorbij, en de zaterdag doet dat in een zo mogelijk nog hoger tempo. De Baron moest plaatsmaken voor een ander schilderij en verhuisde naar, het klinkt klassiek maar is het niet, de schouw, en overschouwt nu het hele huis, in gezelschap van een sculptuur van Gilbert Degryse.

De ovenschotel is gereed, de hapjes en aperitief staat klaar, voor mij zal 't een Picon zijn. Zes uur dertig, daar zijn ze, Ciao baron P!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten